Regn, igen!

Var ute och gick med hundarna förut och det duggade bara lite när vi gick men det avtog inte direkt under tiden. När vi kom hem var vi dyngsura alla tre kan jag lova. Gick åt två stora handdukar till vovvarna! Ska nog inte byta något fönster idag heller... Misstänker det blir blött i sovrummet då.

Håller nu på att söka böcker jag behöver till skolan nu. Blää... Vill inte, fast det ska samtidigt bli skönt att få något "vettigt" att göra. Fast det är himla skönt också att inte göra något. Ju mer man inte gör något, desto mindre vill man göra trots att man håller på att förgås av leda - måste vara psykiskt det där. Kändes nyttigt med en promenad i regnet iaf, och väääldigt skönt att komma in och sätta på en film sedan.

Lite trist väder idag

Igår var det rätt soligt och varmt, idag var det bara rådimma så långt jag såg när jag vaknade och tittade ut. Mailade igår till vår uppfödare och berättade om killen samt skickade några bilder. Hon var imponerad av vår siluettbild :) Hehe, det var ungefär den enda sekunden han stod still. Idag ska vi fara tillbaka med klipparen vi köpte för typ fyra dagar sen... Den går inte längre - fast "bara" på grund av en kabel som låg emot ljuddämparen och smälte ihop vilket gjorde att säkringen gick och traktorn stannade. Men har man garanti så har man, så då är det bara att fara dit med grejerna så får de fixa det! Fast lite trist är det ju när man köper nya grejer... Nä, om man skulle ta och gå ut med hundarna kanske...





Koka saft

Jag ska prova koka saft för första gången i mitt liv. Med bistånd av mamma såklart, aldrig att jag skulle prova heeelt själv heller... Svärmor har tokmycket körsbär så vi får ta hur mycket vi vill typ, och så har jag plockat av våra stackars rödvinbärsbuskar och så ska vi ta lite rabarber så får vi se hur det blir. För övrigt har jag annars bara krattat ihop lite gräs som Daniel slog igår kväll. Ska väl ta ut fönstret i sovrummet någon dag så att vi kan byta när Daniel har slutat för dagen. Men imorgon blir det väl att koka saft... får se vilken dag det blir

Så här goda ser bullarna ut som jag gjorde iaf...


Fullt ös...

... som vanligt. Har iofs inte hänt så mkt under veckan, har mest "passat" hundarna och hållit koll på OS. Har inte kunnat vara i huset så mycket, var nog bara i måndags kväll då hundarna var med Daniel och så en stund på tisdagen. Då lyfte vi upp järnbalken som ska stötta taket i källaren så att inte utbyggnaden brakar ihop - hehe... Igår fick jag fullt upp för att hinna med allt innan D slutade kl 14. Bakade mumsiga krämbullar - ja eller såå goda blev de inte, bättre lycka nästa gång - promenad i skogen, lastade av och kopplade vagnen till bilen. Passade på att träna backa lite när jag ändå var ute och körde. Sen for vi till staden och handlade klippare och födelsedagspresent till Maria som vi grattade på vägen hem. Sen var det ju läggdags igen när vi väl var hemma. Nu har jag reglat lite till i huset i väntan på att D ska komma hem. Ska beställa nytt Ica-kort till honom och från Jotex till mamma samt kolla lite ritningar från Ikea innan han kommer om jag hinner.

Häromdagen kom Anna hastigt och lustigt på besök. DET var SKOJ! Fast tiden gick fort som vanligt. Vi har nog inte träffas på typ 2-3  år. Det är ju rent hemskt!! Man får hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång, men det är svårt att få till att träffas, var och en har ju sitt. Tid har jag inte direkt i överflöd känns det som just nu...

Hoppalong

FF igen

Nu är mamsen ute och vimsar igen, nää, men på semester med faster och farbror. Då blev man ensam med vovvarna då. Är ju ett heltidsjobb det fortfarande trots att man tycker Pajasen är stor nu. Men han är ju fortfarande bara valp i många avseenden. Man kan icke lämna honom obevakad många ögonblick.. hehe... Var på kurs med honom i söndags både jag och Daniel, men jag tycker det hände väldigt lite där - hoppas på lite mer nästa gång.

             

Tur i oturen att det regnar så mycket. Vår gräsklippartraktor är för tillfället ur funktion. Drivremmen var paj så vi bytte den på Järnia - men såklart passade den inte... De tror de har skickat efter rätt nu iaf. Får väl se det! Vi håller på att kolla efter en ny åkare eftersom den gamla snart inte håller ihop längre, men det är myche pengar. Daniel hade fixat ihop en klippare efter svärfar men den totalvägrade när vi tänkte ta ut en varsin handjagare och klippa de stackars mattorna. Så så fick turas om med en istället vilket resulterade i att bara två mattor blev klippta..Suck... Sen blev det regn och åter regn...

Ahhhh....

Nu kan jag gå igen! Härligt att det släppt nu så man mår lite bättre. Var och lämnade in husvagnen igår på renovering så nu får vi se om vi får tillbaka den före vintern eller hur det blir. Var också iväg och firade gamm'gubben Micke igår. Han fick ett boulespel av oss! Hihi... Ja, det är en del att  fira i år minsann. Jobbigt att komma på kreativa saker till alla bara... Idag ska jag försöka ta mig upp i huset och riva ner taket, ja alltså inte DET taket - ett innertak. Det riktiga taket får allt Calle ta, fast han ska ju lägga nytt uppepå "bara"... Jag vill flytta in nu.. .Eller inte som det ser ut just nu kanske, men jag önskar det vore klart. Ofta får jag för mig att jag aldrig mer ska få använda alla sakerna som står inpackade i garaget, det känns ganska hemskt.  Vi har ju handlat lite nya grejer också, passat på när det varit billigt och det väntar man på såklart att få sätta upp... Nä, nu blire frukost och sen lite arbete. Vill ju inte överanstränga mig i onödan ;)

Blä!

Happ, så går man på pencillin igen då... Var på akuten och hälsade på igår en sväng eftersom jag fått rosfeber i benet - dvs en kraftig infektion. Hade en sån frossa natten lördag/söndag att jag hade fruktansvärd träningvärk efter att ha varit så spänd. Nog den absolut värsta natten i mitt liv tror jag! Har så ont i benet, både muskler och huden att jag knappt kan gå. Fick en rätt kraftig dos, 6 tabletter/dygn så jag hoppas det ger med sig snart. Var upp i huset och reglade lite grann, men ville inte hålla på för länge. Dumt att förvärra saken. Mamsen fick ta Pajas på kursen eftersom Daniel skjutsade mig till stan - typisk sådär första gången när man får all information och så... Men, men hon förklarar säkert för oss med nästa gång om det var ngt speciellt vi missade. Dricker varm choklad nu eftersom jag är lite frusen, längtar tills jag får gå och sova... Men först måste jag komma ihåg tabletterna!!

Aaaaaa!

Hoppas, hoppas vid min Gud att Malin kan rätta till sitt "misstag" och kommer med på kursen... Hur ska det annars gå utan klippan Malin som håller mig uppe och igång och enagerad!!! Jag vägrar att ens tänka på det!! Kanske Ida kom in i Umeå - då läser inte hon heller med oss... :( Ahhh... Väntar spänt på en del samtal och SMS.

Var till Sundsvall och handlade "lite" i tisdags. Badrumsmöbler - igen... Äääälskar att handla det... Nä, men det var till lilla badrummet, och den fanns KVAR! NU är vi nöjda, riktigt nöjda för förutom rabattchecken så var det 20% på grejerna, vilket gör att det var någon tusenlapp billigare ytterligare. Aldrig fel. Idag kommer syster o Erik på mat. Ska gå ut med vovvarna och plocka lite blåbär = blåbärspaj till efterrätt! Mamsen for till andra syster för några dagar eftersom hon var ledig.

G'day!

Lite seg dag idag, inte gjort mycket än iaf. Var och grattade Marcus igår på 30 årsdagen, träffade bl.a Lasse & Maggan där. DET var riktigt skoj! Kikade lite på Stöde marknad, handlade lite godis och korv och strumpor så klart. Nu har vi bestämt badrumsmöbel till badrummet uppe - hoppas att det finns när vi far och handlar också. Passar bra att det fanns på K-rauta där vi har 679:- på bonuscheck, blir liiite billigare iaf. Vi hade med Pajasen på marknaden, det gick superbra faktiskt. Fast han vill ju hälsa på alla han ser typ.  Vågar jag säga att vi spikat hur köket ska se ut tro... Vi har ändrat oss lite från ursprungsplanen så vi måste dra om en del el som sitter på fel ställe. Men det ska nog ordna sig, det känns mycket så här. Har ju byggt den sneda väggen i köket, eftersom vi ska ha spisen vinklad från hörnet, och till förrådet i hallen. Snaaart, snaaart kan vi börja gipsa väggarna... Gud så härligt det kommer att bli!! Fast det är ju skitmycket kvar att göra för det, men ändå...

Hemma igen

Nu är det slut på semestern, turbofart gäller! Vi har som vanligt inte hunnit så mycket som vi tänkt.... Får jobba på nu under helgen det som går. Fast vi ska ju på 30-års middag och en sväng på Stöde marknad också förstås... Synd att vissa måste jobba, hehe... Men jag ska nog vara tyst jag, snart börjar allvaret för en annan också, eller snart; om typ en månad. Men det går fort det!

RSS 2.0