Här sitter jag...

... och sitter. Pajas ligger brevid, ungefär så som jag tänker mig en säl kan man säga. Här, det är på Tovab, Daniel har varit duktig och bytt en styrled eftersom vi ska besikta om bilen imorgon kl. 9.30. Här är vi ute i god tid! Nu är Daniel duktig och tvättar bilen. Sara surfar. Tränade Pajas lite med klickern som så lämplig låg i jackan. Eftersom jag har fyra olika jackor som jag växlar mellan beroende på väder och aktivitet så var det ren lyckoträff. Hundgodis finns i alla jackor. Idag har jag och Anna surrat. Det var hemskt kul att träffas igen. Hoppas hon stannar "hemma" ett tag nu så vi kan umgås lite mer. Vi bestämde att vi blev avskräckta från den planerade skoterturen vi skulle ha idag när det var -17 grader. Vi skulle hålla koll på termometern och ta det en annan dag instead of. Vi bakade kladdkaka istället, med äkta choklad. De som arbetat idag, d.v.s. Roger och Daniel tyckte det var extra smaskigt. Värst vad Daniel varit duktig idag då...?! Vad har jag gjort då? Jo, jag gick en sväng med hundarna på lägden och en bit i skogen - fast det var mörkt. DET var duktigt, jag är ju mörkrädd. Nu har jag sådär ont i halsen igen - BLÄ

Och nu är julen slut, slut, slut...

... och granen åka ut, ut, ut... Njae, inte riktigt än, men snart. Det är konstigt med julen, man längtar och längtar, sen känns det helt plötsligt inte som att det ÄR jul när den väl kommer... Och sen är den över utan att man hinner blinka ens.

Trevligt var det så länge det varade iaf. Syster, B och barnen kom sent, sent den 23:e. På julafton åt vi julgröt (lunch) med M, M & J och några fler och bytte julklappar såklart! Sedan var det hem och fixa all julmat. Eftermiddagen förflöt såsom den brukar. Tomte och Tomtemor kom med paket och sen kom J & E med. Då blev det spela spel och mys. På juldagen åkte vi skoter, Pajas fick oxå åka, det gick kanonbra. Syster & CO åkte hem efter 12 så då blev det genast vanlig vardag kändes det som. Nu är det bara jobb och jobb igen...

Imorgon kommer min Anna och då ska vi hitta på något kul... Eller så pratar vi bara, man vet aldrig. Fast det är ganska kul det med! Särskilt när man setts 2 ggr på tre år!

Dan före dan före dopparedan...

Nu är julförberedelserna i full gång för i år! Jag är en av alla dom som inte tycker om julhysterin som råder i vår tid. Däremot tycker jag OM alla de saker som vi "måste" göra innan jul... Alltså vi här i familjen. Som att planera vad vi ska ha på julordet, julpynta lite, baka, laga maten osv... Och så är det SÅ mysigt när alla är hemma och allt man gör tillsammans. Jag ogillar mera den hysteriska julklappshandlingen. Alltså, jag älskar att ge bort en julklapp som jag är NÖJD med. Det vill säga, jag tycker att den passar till den som ska få den och jag vet att den kommer att bli glad vare denne önskat sig det eller ej. Därför tycker jag heller inte om när JAG får en julklapp som inte passar mig, utan som bara är köpt för att. Jag brukar vara övertydlig med saker som jag behöver, eller vill ha, men ändå finns det de som inte lyssnar. Jag menar varför ska någon slösa pengar på ngt, när det finns saker som hjälper mig eller gör mig väldigt glad? Spelar väl ingen roll om den som köper inte tycker om att ge presentkort eller vad det nu är.. Jaja, det är ändå tanken som räknas och jag brukar bli glad ändå, men jag kan inte låte bli att tänka på slöseriet!

Igår kväll/eftermiddag bakade vi segkakor. De blev jättefina och jättemånga! Och detta, gott folk, är ÄKTA segisar - de är riiiktigt sega, men så är det också hemligt recept efter min pappas mormor... Tänkte även ge bort några påsar, t.ex. till Pajasens extramatte/husse och min svägerska & CO. Dit ska vi förresten och äta jullunch på julafton. Gröt och skinkmacka! Mumma! Det blir kul, får vi fira lite jul med Johanna också och ge henne klapparna.

Imorse började jag med att riva ur sängkläderna. Vädrar täckena under dagen och har öppnat fönstret i rummet. Gissa vad man kommer att sova gott inatt, Nyvädrat och nybäddat! Jag längtar... Har nu varit ute och gått med hundarna i skogen nu. I spåren som jag kämpade så innerligt för att köra upp med skotern var hyggligt hårda att gå i. Med 1 dm nysnö på var det alldeles lagom jobbigt att gå. Nu sover dom i alla fall =) På ett ställe skulle vi gå över en bit äng där ingen hade gått före så det var mycket snö där. Upp till knäna till mig. Frida som är minst (?!) fick gå före och spåra. Pajas och jag tyckte det var jobbigt ändå... Nu måste jag skynda mig att duscha för sedan ska jag åka och handla. Ska dra med mig D från jobbet så han kan hjälpa mig tömma affärn och bära ut till bilen. Sedan får vi se om min Anna vill/kan ses och så måste jag förbereda en del julmat!

Skynda, raska på!

 

Mmm...



Vi trodde vi skulle drunkna ett tag...

Hemtenta - igen

Egentligen ska jag just nu sitta och skriva på min hemtenta, så varför gör jag inte bara det... Så det är över någon gång... Är inte så jättepigg heller, snuvig, förkyld och ont i halsen. Ställde klockan imorse men gav upp och stängde av den för jag orkade ändå inte gå upp på en gång. Jag hinner nog skriva klart ändå. Vi har från 8.00 imorse till 14.00 imorgon på oss... Det ska nog gå.

Sedan blir det en del jobb i huset i helgen, hämtade ett lass virke härom dagen så det ska väl räcka. De hade öppet måndag-tisdag före nyår också så fattas det kan vi handla då. Det blir att sätta in turbon nu när det är några dagars ledigt för Daniel. Ska faktiskt bli riktigt kul!

Det bara töar och töar ute... Inte fullt så kul. Tror det var 2.5 grad varmt förut... :(

Fasen... nyser så jag nästan biter tungan av mig... Åhh...

Det var väl roligt, hurra!

Nu har jag åkit lite skoter, puh! Tänkte jag skulle spåra lite på våra rundor så att det blir lättare att gå. Det var en 7 helvetes mycket snö kan jag tala om, hur jobbigt som helst. Tur man har bred- och långbandare! Har precis kommit in och det var väl tur att man inte fastnade alldeles någonstans eftersom det redan börjar skymma ordentligt... Har klivit av X antal gånger och ruskat snö av grenar och träd, klivit av och sågat av X antal träd som fallit i vägen. Både jag och gamla 59:an har jobbat ordentligt med andra ord!

Det är väl inte så väldigt smart att åka ut alldeles själv, men jag har hållit mig såpass nära att jag utan större problem kunnat promenixa hem i snön om det skulle vara så. Vi har en liten snöskyffel och en bågsåg i skotern, men jag har konstaterat att vi ska lägga i en yxa och en timmersax med! Och en motorsåg kan man ju ha med sig, kan underlätta en hel del.

Så nu är man totalt väck, gick en prommis med mamma och hundarna över till biblioteket och hämtade böcker på förmiddagen. Och så har jag skrivit klart (?) den där *PIIP* utbildningshistoria-grejen också... Så nu blir det vila en stund! Sedan blir det laga lite mat och så tror jag Daniel ska skotta ikväll så det åker man väl också på... Trött imöra?

Just det ja, måste komma ihåg att åka på banken imorgon... Svårt det där när de bara har öppet två dagar/vecka.

Snart...

... får jag åka hem! Eller får och får, jag kan ju åka när jag vill. Men är man ändå här, så vad fasen. Nog klarar man fem dagar hemifrån... eller? Gränsfall Men det ska ändå bli skönt att komma hem.

Tänkte vi skulle ta en skotertur i helgen och grilla lite mackor och korv. Mysigt värre det. Åka på racer-skotrarna... Hehe... Kanske syster &CO kommer med??? Är så himla godissugen - inte bra, inte bra. Det som däremot är bra är att jag absolut inte på något sätt orkar fixa det! Det är ett himlans väder här nu. När vi slutade idag och klev ut i friska luften så tokblåste det - som det ofta gör i den här stan - och snöade. Det hade drivit en hel del på vägen och så. Men hoppas det är hyfsat imorgon när jag ska åka hela långa vägen hem. I

kväll blir det lite packning och duschning och sedan är det väl bara att knoppa så att det blir morgon någon gång! Har ingen bok att läsa, den tog slut igår. Och nu pratar jag om skänlitterära enar... Läser väl ett par tre stycken på den veckan jag är här. Nån pocket och så. Hon jag bor hos har mycket böcker så jag brukar passa på, man har inte mycket annat att göra här.

Nu så!

Malin har lånat mig sin bok tills på fredag, så nu kan jag plugga... Jippie!....?

Försöker pigga upp stämningen med lite fina bilder istället. Längtar hem till snön nu... *snyft* Är iofs snö här med, men eftersom det tokvräkte ner snö och blåste och var plusgrader i måndags och sedan frös till -10 så är det något isigt och härligt istället! Typiskt, inte så jätteskojsigt att vara ute på benen när det är så, får räcka med vägen mellan boendet och skolan för min del. Lite trist för jag brukar fördriva tiden här med långa härliga och utforskande prommisar, men jag vill gärna behålla kroppen så hel det går!





Usch och fy och blä

Nu sitter man i H-sand igen. Jobb och jobb... Nä, upptäckte att jag lämnade den förmodligen enda bok jag skulle haft nytta av i veckan hemma!  Suck.  Nu måste jag sitta med det i helgen och det kommer jag inte alls att göra, det vet jag. De hade satt en inlämningstid på en grej vi ska skriva (Om svensk utbildningshistoria!) på tisdag, men den behövde inte vara inlämnad då, men då tyckte Ola att för vår egen skull skulle det vara bättre att göra ifrån sig den nu så att man kan koncentrera sig på hemtentan vi ska ha tor-fre nästa vecka. Och jag håller faktiskt med honom! Och då hade det ju varit himla smart att göra det när jag ändå är här... Men jag är ju blondin, så det säger väl allt...! En kursare tänkte abolut inte göra ngt åt det där nu utan vänta till efter tentan, och jag mitt nöt tyckte ju att det var mycket bättre att göra det nu, "man har ju ända till på onsdag på sig, innan tentan att fixa det. "Ja, men har du redan läst böckerna till tentan då?" Öhhm, vadå... måste man göra sånt...?!

Snodde med mig datorn hit jag, mohahaha! Så jag har ngt att göra och eventuellt då också göra något nyttigt... Tänkte ta och kika på Roomservice på web-tv nu. Missade förra veckans program nämlich. Undrar hur alla bubbarna har det hemma då? Pannan funkade visst inte som den skulle så de hade typ 16-17 grader inne. Ja, eller det var väl styrningen eller cirkulationspumpen som inte funkade som det ska, pannan var det bara att elda i, med det blev inget varmare för det!

Shoppalong folks'

Är förresten nästan, nästan klar med julkappsshoppandet jag - långnäsa!

Mmm...

MUMMA!







Jag lägger till en sådan på min önskelista nu. Det går bra med vilken som av dem! ;-)

Snön faller...

Hörde nånting om "svenskens lycka kan mätas i snödjupet". Svar: JA. Om det gäller Sara iaf. Förstå min lycka när det ser ut såhär när man tittar ut genom dörren!



Och såhär var det i skogen igår

   

Kollade lite på skotrar igår på blocket, rätt sugen nu på en egen, Drömmer om en Enduro. Jag kanske får en i julklapp? Nu ska jag snart gå ut och skotta lite snö :p Bara försöka plugga lite först

Hoppalong

Oj oj OJ...

... vad jag är dålig på att blogga! Men ingen är väl sämre än att man kan ändra sig... eller...?

Det har iaf varit SJUKT roligt att vara på skolan under mina fyra veckors praktik. Alla trevliga människor som jobbar där och sist men inte minst alla underbara 2.or som jag haft under mina vingar! En mycket värdefull upplevelse måste jag säga att det varit. Har haft en hel del lektioner på egen hand och det har till min förvåning varit roligt. Det blir ju inte sämre av att man får positiv feed-back från dels barnen men också av diverse personal, det värmer i själen!

Fick till min glädje känna doften av skoteravgaser i söndags, ahhhh! Dock lite lite snö för att göra någon längre repa, men men. Nää, det var för att vi skulle trampa ihop vägen här på gården lite medans det var tösnö, så att inte traktorn repar upp alla gräskanter när vi skottar. Hålla tummen för att det funkar!

Pajasen blir bara större, och större och STÖRRE. Är nu ca 60 cm hög och 38 (!?) kilo tung. Det ni, inte dåligt för en 8 månaders labrador! Åsså börjar han till sin matte och husses stora glädje också att bli lite stor i huvudet med. Nu kan man dra i åt honom och kräva saker och, prisa gud, HAN LYDER... ibland i alla fall... Ibland kan man till och med be honom lite snällt, och han gör det. *glädjetårar* Många svettdroppar har han krävt av mig den hunden. Att uppfostra en hund är inte alltid en dans på rosor, eller det kan vara det men det har vu ju inte tid med nu.

Till veckan ska jag till H-sand för den näst sista inneveckan denna termin, sista gången är v.3. Sen är det slutspurten kvar. Nu har vi minsann anmält oss till examensarbetet, Malin och jag. Så nu är det plugg som gäller hela denna vecka. Förutom på torsdag då vi ska till stan och julhandla och på fredag kväll kl 18 då vi ska till Norra berget på julbord med Tovab.

Har varit ute och busat med vovven idag och även hunnit torka/duscha rent två kattburar idag. Marcus skulle nog komma förbi och låna med sig en till en kattunge som skulle hämtas. Stackars Lennart trodde kan var en kamikaze-katt. Rest in peace! Nu ska vovven få äta lite lunch och sedan ska vi gå till skogen. Tänkte försöka få med mig kameran idag!

Passar väl på att lägga in någon bild också när jag ändå håller på. Det här blev ju ett gigantiskt inlägg... Men man måste ju uppdatera och även skriva av sig lite nu när andan väl föll på.

Hoppalong folks'

 




RSS 2.0