Friday

Fredag - igen. Det är ju jämt fredag känns det som... Utom alla andra dagar förstås, hehe. I onsdags var jag och träffade min handledare som jag ska ha på praktiken de följande fyra veckorna. Jättetrevlig var hon, det ska blir jättekul. Har ju också haft drygt halva denna klass förut, fast under dagistiden så det ska bli så kul att få träffa dem igen. Jag ser faktiskt fram emot detta, dock med lite nervpirr, jag tycker trots allt att barn är helläskiga... ;-) När jag hade varit där var jag å Pajas och hälsade på Maggan. Han fick då leka med Einar som också var där, eller rättare sagt Pajas lekte och Einar... var där :) Han var allt lite skraj, en S:t Bernhard är ju trots allt rätt BIG om man säger så. Han morrade och viftade på svansen, lite lek/uppfostring liksom - bra för Pajsanen. Han ska ju vara hos Maggan en del dagar under min praktik. Blir skoj för honom det. Han blir superlycklig när vi kommer dit.

Syster var in här i morse och snodde med mamsen och for iväg till stan. De skulle också åka iväg och tända ljus till pappsen i minneslunden. Vi kanske oxå måste åka iväg till the big city sen när D har slutat och vi varit med das Toyota till skroten. Den står lastad och klar på trailern. Lite vemodigt, men vad göra liksom...?

Tjusigt det blev med nytt tak på huset då! Gissa om det är fint, som ett helt annat hus. Men det är klart att det är skillnad på blekgrönt falsat och svart tegelprofil... Vore ju konstigt annars...

Mumsar på mörk choklad med mint, smaskens. Konstigt, för några veckor sedan hatade jag mörk choklad, men de här som är så inne från Marabou med olika smaker är ju fruktansvärt goda. Särskilt hallon, apelsin och mint. Unnar mig typ endast 70% mörk choklad nu under "bantningen", det är rätt lågt GI på det.

Redan torsdag

Hur fort kan en vecka gå..? Shit, my God... Man hinner ju inte alls med här!

Idag fick jag gå alldeles ensam med min vovve, det är inte ofta det händer. Men mamma är hemma så då gick hon med sin egen voffs. Pajasen är så mysig att ha med, särskilt när man är ensam, väldigt lydig och lyhörd. Han blev inte knäpp en endaste gång på vår tur idag, hehe! Mys, mys.
Senare ska vi åka och hämta lilla vagnen. Ska göra en kycklingsallad strax så att jag hinner äta innan D kommer hem. Jag tror han får en låda med att äta i bilen (när jag kör) så att vi kan fara med en gång. Återstår att se om vi kan hitta något ställe som kan hysa den i vinter... Vill ju helst inte ha den ute något mer nu när den är torr så att säga... hrmm...

Verkar som att vi måste köra den kära lilla Toyota på skroten *buäääh* Ingen som vill ha den... Måste fixa en biltrailer och köra ner den innan vintern.

Såg på Roomservice och Grey's anatomy igår, åhh så bra. Mina 'älsklingar' gör så fint  och är SÅ knäppa, hihi... Bra på TV hela veckorna nu. Jag kollar ju på alla inrednings- och renoveringsprogram som går jag, dv s Simon & Tomas, Äntligen hemma och Roomservice... Är det fler? Bygglov går ju inte just nu. Icke att förglömma Desperate housewifes som går på tisdagar, det missar jag heller inte så gärna.

Uscha

Förstå vad jobbigt det är att veta hur mycket man har framför sig (skola pratar vi om nu!) och inte kunna göra något!? Har inte fått så många böcker ännu av de som vi ska ha... Det är ju nu, denna vecka och nästa som man har tid att läsa. Sedan har jag praktik i fyra veckor, då är det tufft att läsa in litteratur. Är ju som att jobba heltid och plugga på kvällar - not fun! Fast jag vet ju ännu inte vilka tider som gäller, kan ju vara så att jag kommer att sluta relativt tidigt om dagarna också, då kan man ju åka hem och läsa.

De hade ringt D och sagt att husvagnen är färdig - jippie. Vi ska nog hämta den denna vecka eftersom de hade haft inbrott i flera vagnar för någon helg  sedan. Som tur var stod våran inomhus och klarade sig! Det känns ju liksom bättre att dra hem den om det blir igen, också bra att den blev klar innan vintern kom. Annars har vi fått tagit med vinterdäck och lagt om där.

Idag känns det inte som att det blir mycket plugg, ska ta en promenad nu, sedan duscha och åka iväg och handla lite grann. Idag ska vi prova på fisk med örtmajonnäs och stekta grönsaker.


Mumslunch




Kanske en inte så vacker bild men.... Vitlöksstekta färska champinjoner och knaperstekt bacon i en omelett. Det ni! Nu ska hundarna och jag göra av med kalorier i skogen. Tänkte trippa över ett hygge, lagomt jobbigt eftersom det inte längre är en sån fin stig som innan. Hoppas jag hittar nu då, bara jag inte trillar rakt in i älgarnas näste....

GI-vecka

Denna vecka är GI-vecka i huset. Insiration från Jenny och Ullis. Så idag blev det äggröra och bacon till frukost och vi ska äta biffar i pitabröd med tzatziki och grönsaker till middag. Fått en del recept av syster och även hittat en del själv på webben... Är rätt gott att äta GI faktiskt, man får ju äta allt det goda som kött, fisk, kyckling och såser och grejer. Ska nog gå rätt bra tror jag. Man får sätta lite press på sig själv, jag måste låta bli att småäta till exempel. Antar att man får sysselsätta sig med annat helt enkelt och blir det kris går jag ut och rycker några morötter från landet!  Har hicka - smått irriterande...

Wish me luck

'Lustiga' upptäckter...

D kom hem på förmiddagen idag för att han skulle få snacka lite med takläggaren, men han blev kvar hemma resten av dan....! Upptäcktes nämligen att tre (fyra?) takstolar är av! Tassarna, alltså den delen av takstolarna som syns utanför husväggen, vickade som lösa tänder på en sexåring... Så efter att vi rivit på både ut- och insida kunde man beskåda utsikten från ståhöjd även innifrån:




Kul att renovera hus.... Nu blir det  att förstärka takstolarna genom att fästa fräscha bitar vid de gamla sista biten ut genom väggen så att säga, och sedan bygga igen. Vi har nämligen inte behövt täcka taket nu när vi håller på med nytt eftersom det läggs den gamla plåten som då får tjäna som kondensskydd, men nu är det ju liksom hål... Både i taket och i ytterväggen... Blev ju liksom lite bråttom nu, gör ju inte saken sämre att det är sista dagen på veckan med jobb när man har hantverkare som är här. Ilade iväg förut och inhandlade lite virke till det, och någon lunch har vi inte hunnit med förutom några smörgåsar. Men det ska nog hinnas med skulle jag tro, får väl lägga lite presenning om de inte skulle hinna. Förutom det så måste vi under helgen försöka flytta på telefonledningen som sitter fast i ena vindskivan *suck* Till veckan ska den ju rivas ner. Och var vi under tiden skall sätta ledningen vete 17.

Inser att det kanske inte är så kul att läsa min blogg, kanske därför så få gör det :p Det är inte så intressant att läsa om renovering, hundar och plugg. Men det är ungefär de tre ingredienserna mitt liv innehåller!

Morrn, morrn

Har kikat lite på Rix MorronZoo! Det är riktigt roligt tycker jag. Känslan att sitta på morgon och titta på TV sådär är förvillande lik när man brukade se Sommarlovsmorgon, eller jukalendern eller liknande... Imorgon bitti bara måste jag se, då kommer Tony Irwing dit. Men mamma är borta så jag är ju ändå uppe med hundarna så det ska nog inte vara några problem. Satte nyss ut Pajasen på bron, ett under att någon vill vara ute i det kyliga höstrusket - burr!

Nä, om man skulle sätta igång och läsa lite bok. Vad sägs om den upplyftande titeln "Svensk utbildningshistoria", och jag lovar, den är ungefär lika rolig som det låter. Hmm, kanske ska mysa ner mig i sängen igen, med boken alltså. Frågan är om man kan hålla sig vaken...?

NU...

... har jag lämnat in min hemtenta. Kändes som att jag hade skrivit färdigt liksom. Bättre att slippa sitta och undra om det inte är något jag måste ändra... Det går som det går ändå, känner på mig att det inte är tillräckligt utvecklat och för liten visad förståelse av kurslitteraturen. Har jag jättetur klarar jag mig, lite mindre tur så behöver jag bara komplettera med någonting - och har jag otur måste jag göra en ny tenta. Så nu blir det pirriga tre veckor tills vi får resultaten!

Ska försöka läsa in lite av litteraturen till nästa delkurs nu, kanske dammsuga sortera och hänga tvätt, gå med voffsarna, äta mammas mumsiga tacopaj till lunch och... och... och...

Kallt idag

Bara 3 grader var det för en stund sedan. Det är ju visserligen rätt skuggigt här uppe, men kallt som bara den ändå. Påminner mig för övrigt om att vi måste krafsa ihop grushögen innan det fryser på riktigt. Det vet man aldrig när det blir. Man vill ju ha något att sanda med i vinter, brukar bli isgata upp till oss - inte alls särskilt roligt! På tal om vinter, tänk när man får vara ute på en skotertur med sin nära och det ser ut såhär;




När jag ändå är i bildsvängen, så här ser fuktskadan ut med mögel och hela härligheten...



Och den här duschen vill jag ha, men inte Daniel... Återkommer med hur det gick!



Sitter annars med hemtentan, men jag har skrivit mycket nu och måste få lite distans till det hela. Man blir ju s.k. hemmablind och vet till slut inte om det är bra eller dåligt. Den saken är inte säkert jag vet bättre imorgon eller nästa vecka heller. Men inlämnas ska den senast på torsdag i alla fall. Tänkte hur som helst ta en paus nu. Ska ta mig upp på byggställningen och måla på några vinsdkivor som taknissarna har satt upp. Men eftersom de kapat i änden är det oskyddad nu och det ska vi ändra på! De håller nog på att sätter självaste takplåten nu. Har en liten (57 cm och 29 kg nu) vovve som kräver mattetid nu också så det är bäst jag går ut en sväng nu!

Tjing tjing

----

Skrev ett inlägg förut som försvann, bläää...



Nu ska jag strax sätta igång med min hemtenta, har precis hämtat ut den... Blir ju spännande det! 
 
I lördags var det party, med massa folk - typ 57 st hörde jag att det var. Mycket gott att äta och dricka var det = väldigt skönt att komma hem till sängen sen. Vi hann ändå en hel del i huset under dagen bl.a lite eldragning, gipsning och flyttat en arbetsbänk i den s.k 'källaren'. Under söndagen var vi trots den sena timmen pigga. Gipsade lite till och rev ur i alkoven. Där dök det upp lite mumsiga fuktskador. Blir till att byta ut en del av väggen/taket där. Verkar vara precis under där takstegen har legat så det har nog läkt in. Nästan överallt där något suttit på taket (rör, luftning, stege) är det så. Hade de inget vett och sunt förnuft alls förr ? Jaja, bara att gilla läget liksom. Lite mer jobb bara, suck! Skönt att taket snart är bytt (eller egentligen bara lagt uppepå) så man vet att det är tätt framöver iaf. Åtgärdar ju det andra innifrån. Ska ju även riva upp hela långsidan på övervåningen och ta bort spånet i väggen och ersätta med vanlig isolering eftersom det varit blött där med. Skönt att få bort skiten.

Nä, nu lite frukost och sedan plugga!

'Tagit' av Jenny

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg för sms
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Jag är jättetrött.
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Hej, dig vill prata med.
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Ja det tror jag, det ska ju egentligen bara vara till middagen.
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Å vilken tur du har som har lite tidsfördriv då.
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

Ok.
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Hej igen!
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Nä, det behöver du inte.
8. Vad vill du höra mest av allt?
Jag är jättetrött.
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Ring mig när du har möjlighet.
10. Din romantiska replik?
Oj, ja jag kan hjälpa dig att välja nåt.
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Tack så mycket! :)

Ja, det här var skoj det... Tack Jenny ;)


Öhhmm

Jaha! Vad ska man göra nu då...? Har "inget" mer att läsa känns det som.. Har visserligen hemtenta på måndag men vi får ju inte uppgiften förrän då. Det fastnar liksom inte så mycket när jag läser bara för läsandets skull. Jaja, kanske inte så mycket annars heller... men det känns lättare när man vet vad man ska leta efter i alla dessa böcker. En bok som jag skall ha hade inte kommit på bibblan än, Har jag tur kanske den kommer i veckan. Men det är ju ändå lite sent att läsa in sig i den då, men nöden har ju ingen lag. Får annars klara mig utan helt enkelt...

Varit ute med voffsen i regnet, ja eller jag hade väntat mig att gå i ösregn men det stänkte lite bara så det var ok ändå. Pajsanen är en liten skitgris han, gick i ALLA lerpölar han kunde hitta. Bara kutade igenom dom, halkade och for. Kom sedan och hoppade lite på matte! Hm! Konstigt nog blev jag inte så skitig ändå... Fick iaf duscha av dem båda två idag igen. Blir ju så när det är blött ute och verkligheten inte enbart består av gräs. Jag menar det är väl skillnad på att bara vara blöt och vara blöt OCH skitig (grusig, lerig). Takläggaren är förresten inte här idag... konstigt... De skulle iaf bli klar med baksidan denna veckan hade han sagt. Fast kanske inte om det skall regna såhär resten av veckan. Det är iaf reglat klart - färdigt för plåt och vindskivor. Typiskt att framsidan kommer sist - den som alla SER när de åker förbi.. Haha! Om de tittar upp förstås...

Knäppte lite bilder när vi var ute på promenad förra veckan, hösten är ganska fin den med!

                       

Svamparna är stora i år :)          Försöker han gömma sig??

                      

Träden börjar få lite färg i alla fall. (På det här stället var det geggigt värre idag kan jag lova, största orsaken till hundduscningen)



Pajas hittade en pinne efter vägen som han absolut skulle ha med sig.

Update!

Ooooj, vad länge det går emellan vissa inlägg. Men mitt liv är ju så totalt ointressant så det finns inte. Jag bara pluggar, gör rent nån murstock där och sätter nån gipsskiva där... Fast en bil har vi ju köpt oss, Toyotan har ju bestämt sig för att nu räcker det! Efter typ 7000 mil (endast, ska tilläggas - det är ändå en -81). Men det är himla svårt att få tag på grejer till den. Annars; varit och ridit på långtur med syster, fick ju en halvdagstur i julklapp i fjol som jag utnyttjat nu. Vi red upp på Gösundaberget, det var ju skoj. Så nu har man varit där också. Hade ju 'fest' i helgen för Daniel. Det blev ju lyckat om än lite stelt och så (blev ju en massa sprit över...!?). Nu till helgen blir det fest (eller middag) för Jonny. Det blir nog kul, mycket folk lär det ju bli om inte annat. Nu är takläggaren här iaf och håller på med det nya taket. Längtar, det blir nog jättefint med nytt tak... iaf när vi har ny panel och så på hela huset!

Alla andra skriver ju om vikt och träning så jag ska väl också ta upp det. Kämpar väl som alla andra jag med, mer eller mindre kanske ska tilläggas. Det måste man när man ser ut som jag! Tror ju inte på att helt och fullt låta bli allt som är gott (och därmed onyttigt, tyvärr) för då slår det bara över, om nån frågar mig. Jag unnar mig bara...!?... Var iaf och nyttjade syrrans springmojäng (orbitrek eller vad det heter) och deras 'hemmagym' med hantlar och grejer igår. Sedan for jag hem och tog en prommis med vovvarna. Tänkte försöka göra detca 2 ggr/v. Just det ja, måste tala om det för syster också... Fast med hundarna går jag nästan varje dag, lite olika långt. Idag var vi ute i skogen, och jag menar verkligen ute i skogen. De tyckte jag var ganska knäpp som inte skulle gå på stigen, men de är ju med på allt så de skuttar glatt över stock och sten. Är ju jättebra träning för alla att ut och trampa i mossan! Fast det säkert roligt ut när man trasslar sig igenom sly och nerhängande grenar typ 15 m från den stora stigen...

Jag har ett problem: slut på hundmat och stängt på affär'n! Vad göra? Typiskt att hon hade stängt just denna vecka då, det räcker INTE till måndag, då har han ju svultit ihjäl redan. F*n att vi inte tänkte på det igår när vi VAR till S-vall. Men jag visste förstås inte då att det skulle vara stängt. Verkar inte säljas någon mat i typ Ånge eller Bräcke heller...
Suck och suck

Orka läsa... nån..?

RSS 2.0