Kallt vatten

Vattnet HADE frusit... Vi lånade nån tina-upp-vattenslang-mojäng med värmare och pump av ÅTF. Och tjofs så fanns det vatten igen. Eller ja efter att ha burit några (!) kannor med varmvatten och kokat vatten på spisen i alla fall. Hoppas, HOPPAS att det inte fryser när vi nu bor där, men då används ju vattnet förmodligen hela tiden! Men tänk om!? Usch och fy... Tänka positivt, har jag lärt mig av Nillah idag :)

Igår eldade vi det sista så är det "fint" här på gårn'. Jag började också kratta igår, tänkte jag skulle gå ut och fortsätta nu. Har skrivit svar på alla frågorna så nu tänkte jag ladda ur för att sedan ladda upp igen och gå igenom alla. Men det får jag göra när Daniel sover. Har hört att jag inte kommer att få en ledig stund under denna långhelg! Vi ska ju försöka fixa mammans liste i köket också om vi får tag på några.  När herrn kommer hem ska vi åka och hämta gips till lilla alkoven som vi reglade förra helgen. Och så ska vi väl börja sätta in extrareglarna i trappen också. Tjing tjong så är det måndag igen. Kom på igår kväll att jag börjar praktiken då. Oj oj, kanske måste hinna planera lektioner också...?

Hundarna har skött sig själv en hel del medan jag suttit och skrivit i veckan, det vill säga varit lös ute (eller legat på bron och flämtat i värmen typ). Och bästast av allt är att Pajas inte har sprungit bort en enda gång! Såg honom alldeles nyss bakom huset i långgräset, men nu är han här igen och har lagt sig. Mattes storbubbe! Jag tror huvudet håller på att växa ikapp kroppen, äntligen. Han är så otrloligt mycket lugnare nu än för några månader sedan. SÅ kul att se och vara med om framför allt.

Bah, ut vad det ja...

-onsdag-

Happ, tragglar med tentan jag. Har tragglat mig igenom hälften av frågorna nu, ett första utkast i alla fall. Sitter med en engelsk artikel nu och jag hatar det. Är fruktansvärt dålig på att översätta och förstå en helen text. BLÄ!

Var på första tillfället på tredje omgången specialsök igår. Gick ju kanon som vanligt det. Det är flera valpar/unghundar med och alla är SÅ söta och goa... Man kanske skulle ha en till?? Ska även börja sök i skogen på måndag. DET ska bli spännande. Varken jag eller Pajas har gjort det förut så det bli jättekul.

Fick idag äntligen veta att uppsatsen är helt och fullt godkänt. Vi skickade in den igår som var sista dagen för kompletteringar utan att fått klartecken från examinatorn. Vi skickade in våra ändringar fredag för två veckor sedan och hade inte hört något. Nej, för hon hade haft virus på sin dator och inte kunnat använda den! Vi fick ett C inte så pjåkigt alls. Mediokert skulle man kunna säga eftersom E är lägsta godkända betyget och A det högsta. Men vi känner oss MER än mediokra, vi är NÖJDA med det vi skrivit. Så det så. Nu ska man "bara" ta sig igenom denna förbannade kurs... Hoppas, hoppas jag fixar denna tenta nu. Bäst jag skriver lite nu!

Bildblogg

Rena sommardagen idag, fast det bara är 27 april... Eller har jag missat två månader? Det kanske är 27 juni..? Det var himla varmt på promenaden idag i alla fall. Det gick sakta hemåt. Jag trodde inte att det skulle vara SÅ varmt, då hade jag väntat med att gå till på eftermiddagen. Pajas lade sig i diket och svalkade magen. Haha, det såg ju skönt ut. Fortsätter med bildblogg.

  

Man blir sugen på att göra likadant, hopp och plask.

 

Hopp och plask i vattnet, tvätta bort all gegga.

 

Det gäller att ta vara på den sista snön!

-måndag-

Sitter och väntar på att lyckas hämta hem hemtentan... Som vi ska skriva på ända till söndag. Suck. Ska försöka göra ett turboryck och vara klar till på torsdag hade jag tänkt... Veckorna och dagarna rusar förbi, precis som vanligt. Jag hinner inte ens tänka efter. Förra veckan hade jag som sagt innevecka och i helgen har vi varit i huset, bytt och tvättat däck och eldat lite slänt. Det blev så "fint". Om man nu kan säga att svart, bränd stubb är fint, men i jämförelse mot den långhåriga gamla, torra frisyren så är det så. Och snart, snart blir det spirande grönt istället. Den slänten är väldigt, väldigt vacker i blomning och i olika färger, så det är värt att vänta på. Upptäckte igår att vi inte har vatten. Till vårt hus alltså. Mamma har men inte vi och i ligger alldeles efter henne på ledningen, mycket mystiskt. Tror vi är absolut sist på kommunala ledningen också. Daniel skulle ringa ÅTF idag och höra med dem. Det verkar inte vara någoon läcka heller för det är inte särskilt blött nånstans på gården heller. Upptäckte också att det läcker in vatten där bergvärmeslangen är indragen genom väggen. Ställde en hink där som vi får tömma 1 ggn/dag... Suck x 2! Nä, nu ska jag försöka hämta den där tentan igen...

-måndag-

Är i H-sand igen. Det blev en kortdag idag. Passade på att gå en promenad i det fina vädret när jag kommit "hem". Kändes skönt och nyttigt. Köpte en pocket när jag var och handlade som jag började läsa, tog en paus för middag och en bulle som min goa "hyresvärd" bakat och fortsatte sedan läsa lite kurslitteratur som faktiskt var riktigt kul och intressant att läsa! Somnade dock mitt i nånstans fast jag försökte låta bli. Försökte vakna med det gick inte, till slut slängde jag mig ur sängen och gick på toaletten och sen dess har jag hållt mig vaken. Det blev ju så tidigt i morse, Daniel klev upp 4.15 och min klocka ringde 5.00.

Har nu sökt lite information om hur man söker examen och vad som behövs till det. Måste nog ringa några samtal och ta reda på om och hur jag söker flera examina... Tänkte att om jag har möjlighet till det så kan det kanske öka chanser till jobb, men jag vete 17 om jag skulle våga ta på mig ett lärarjobb egentligen. Men man vet ju aldrig, jag har ju som sagt chansen isåfall då. Annars är det personbevis och intyg på betald kåravgift som man måste fixa, men det är väl inte så besvärligt. Nu tänkte jag avsluta kvällen med resten (?) av min pocket. Har bara ett pass imorgon, 10.15-12.00 så det blir sovmorgon. Men idiotiskt att inte ha fulla dagar när man ändå är här. Är desto värre att sluta 17.00 på torsdag, det blir så sent innan man är hemma då... På onsdag är vi några stycken som ska ut och äta, det blir nog skoj. Jag personligen känner inte alla och några lite mindre och några desto mer men jag tror det blir mysigt.

Hoppalong folks'

-fredag-

Idag har jag och Ella varit själva hemma med dogsen och kissekatterna. Lilla skruttan har varit ute och plaskat i pölar och det var SÅ skoj så. Det tycker Pajas med för den delen, bebisarna våra... Knäppte en del kort faktiskt som jag tänkte visa nån gång. De är hemskt söta ihop Ella och Pajas. Ella går runt och pratar om honom hela tiden och han kommer gärna och kikar vad hon gör. Vi brukar sitta och prata om var är näsan, munnen, tån osv och då måste hon peka på Pajas och sedan på henne själv. Det är ju väldigt lätt att peka (läs peta) på hans öga och tå det förstår man ju.

Nu håller mamsen och jag på att städa ordentligt eftersom Simon som är lite allergisk ska sova här inatt. Och lilla skruttan ska åka hem imorgon. Det känns som att man helt plötsligt har blivit döv när hon har åkt hem, det är liksom helt tyst! Hehe.

whoho!

Jag överlevde, JAG VANN! Eller jag gör det efter lite kompletteringar. Den gick igenom med andra ord! Överlevde även opponeringen. Examinatorn menade att vi hade en "livlig respondent" och det var ju milt beskrivet. Hon skyllde helt ifrån sig allt, på handledare, sjukdom, för stor studie och jag vet inte allt. Men vi gjorde det vi skulle och fick godkänt som opponenter i alla fall.

Var på kurs igår också. Det var sista gången vi kunde vara med i denna omgång eftersom jag är på skolan nästa vecka med. Men vi kör igång igen sedan. Så lätt slipper hundfröken oss inte, minsann!

Nu är jag lite trött, klockan har ringt 6.00 två dagar och i går blev det sent innan vi kom hem. Och med all nervositet och spänningar som varit så sover jag nog gott inatt. Tänkte orka se Grey's Anatomy och äta lite välförtjänt choklad också.

Hoppalong

IIIIHHH!

Imorgon är det examinationsdags för examensarbete. Upp till bevis! Domen faller! Håll till godo! Jag tror jag döööör... Återkommer med besked om huruvida jag avlidit eller inte. Det är så nervöst så det är helt galet. Hela våra liv ska bedömas, liksom...

-skärtorsdag-

Oj, är det redan skärtorsdag, början på påsken med andra ord! Daniel höll vad han lovade och (vi!) bytte kranen åt mamma i köket igår kväll. Det blev kanonbra och väldigt skönt att slippa allt vatten som läkte ut på diskbänken hela tiden... Vi lyckades fördriva tiden i nästan TVÅ timmar i Ljungaverk igår. Det kan man ju undra om det ens är möjligt, men det finns tre bra anledningar i alla fall:

1. en byggvaruhandel,
2. en djurfoder- och tillbehörsbutik,
3. en pizzeria, eller ja kebabhus då!

Vi skulle bland annat hämta tusen (jaja, 18 då.) gipsskivor men de låg inkämda bakom en några meter hög trave med en annan storlek som vi inte skulle ha. Så de skulle flytta på den tills idag. Får vi hoppas. Annars blir vi utan arbete hela påskledigheten...

Fick ett sms från en något näsvis hundfröken igår. Ha! Vi började träna med en gång minsann. Men jag säger dock inte att det har blivit någon framgång än, förutom väldigt blöta strumpor och en uppspelt hund...!

Idag blir det lite rännande och förmodligen eldragning i eftermiddag. Långfredag är det angling på schemat, får se om det håller. Påskafton är det snickring och brakmiddag a la' Jenny och Sara. Påsdagen kommer syster 2 med familj och Veronica (har jag hört - skoj!) och en brakmiddag till a la' Jenny, Sara och Daniel. Det blir grillat! Ja, bara att sätta igång med andra ord. Det landade just en tallrik ägg och bacon framför mig nu... nam, nam...


-måndag-

Happ, ny vecka igen då. Vi har jobbat duktigt i helgen i huset, reglat klart ett rum till nu och rivit lite mer i trappen. Under påskledighetern ska vi dra elen och gipsa det rummet. Ikväll ska vi märka upp var eluttag, telefonjacket och strömbrytarna ska vara. På onsdag ska vi hämta gipsskivor och säkert något mer också... Det är fint och härligt med högt i tak, men förbannat jobbigt att hantera skivor som är 2.70... Nere är det snudd på 2.70 och uppe 2.60 förutom i sovrummet där det är 2.10 istället. Jobbigast är såklart att få upp skivorna i trappen UTAN att de ska gå sönder. De är ju inte billiga direkt heller så man får icke ha sönder någon i onödan.

Jobbade i fredags också. På ett helt nytt ställe med mestadels okända människor och barn. Jag överlevde det också.

Blir väl vanliga tråkiga veckan nu också.. Eller näää, det blir det ju inte... Lång'ledigt'. På torsdag ska vi till Östersund i ett ärende. Kanske kan lyckas kika in till syster och fika lite..?  Och på fredag kanske det blir angling om isen är ok. Förmodligen utan mig eftersom jag inga stövlar har. Daniel och Pajas var dit och kikade igår och det var vatten på isen... Mina ovattentäta kängor funkar nog inte så bra då. Det är ett hål i skorna också, uppepå stortån. Och, nej, jag vet inte hur det kommer sig. Helt plötsligt var det bara där. Och jag tror inte det är vovven heller. Faktiskt.

Idag måste jag läsa klart uppsatsen, för imorgon ska jag ses med Malla och klura på hur vi ska lägga upp det hela. Den förhatliga opponeringen.. Blä på den! Måste ringa och höra med dagmatte om hon saknar pajasen. Alltid lika jobbigt. Men hon brukar faktiskt säga nej om det behövs, men ändå. Det skulle behövas då imorgon, men även tis-ons nästa vecka och mån-tors veckan efter det. Kanske kan muta med presenten de ska få...?

Har jag nämt att Pajas fyllde 1 år 22 mars? Ja, han gjorde iallafall det. Han fick ingen tårta dock... Imorgon är det kurs igen ja. Vad fort tiden går. Man kan inte säga det nog många gånger. Man blir lika förvånad varje gång man upptäcker det.

Tjo'hej!

Händelselöst... eller?

Idag har jag hittills;
# läst lite om miljöpolitik och hållbar utveckling
# promenadat med hundarna
# läst lite mer om miljöpolitik och hållbar utveckling
# läst lite uppsats som jag senare ska opponera på
# hämtat posten.

Om vi börjar vid promenaden så var den kanske lite i osmartaste laget... Vandrade efter någon kilometer lite uppåt en skitig skogsväg för att sedan vända och vika in i skogen via ett skoterspår. Det är där det osmarta kommer in i bilden! Jag menar, att gå i ett förhållandevis hårt spår där man ändå riskerar att trampa igenom varannat steg kan väl inte anses som klokt? Det slet hårt i mitt knä kan jag säga och hasigheten uppmättes till maximalt 1km/h... Att gå på väg är helt okey så länge jag inte leker att det är ett springmaraton, och jag tänkte att det för hundarna kanske skulle vara skönt att för omväxlings skull få springa lite mer fritt än våra tråkiga stråk efter landsvägen. Fast, vad vet jag - de kanske tycker det är helt okej. Verkar finnas mycket 'gott' att lukta på i alla fall.  Apropå så sprang pajasen ut i skogen (vilket han faktiskt inte brukar göra, han springer troget vid sin mattes sida normalt) och till slut kom han struttandes tillbaka - med något i munnen. Med min vilda fantasi (som faktiskt infinner sig ibland - och då jag inte behöver den!) såg det ut som ett ÄGG! Inte ett påskägg direkt, utan mer som ett fågelägg, typ tjäder eller nåt. Jaja, de kanske inte lägger ägg på vintern, men ändå... Det visade sig dock vara en bit benpipa så det var väl ok...? Som tur var hade jag låtit kopplet släpa efter, annars hade jag nog inte fått fatt honom ännu...

Sedan var det hem och proppa huvudet med miljöpolitik. Hade kisekatten the King på magen, det var varmt och skönt. Jag försöker se det positiva! Det är inte som det ska med pluggmotivationen längre... Jag försöker även låtsas som att boken är en roman eller deckare. Det vill säga längta tills jag får veta hur fortsättningen följer hela tiden, åh så spännande...! Angående uppsatsen så blev det den som jag nästan minst av allt ville opponera på eftersom att jag och dess ägare inte kommit så himla bra överens alla gånger... Men, det är bara att se det 'proffesionellt' och köra på och göra det man ska. Spelar väl ingen roll vems det är egentligen heller och vi är ju trots allt vuxna människor och vi står inte direkt och skriker åt varandra heller så det ska nog gå bra.

Nä, nu kom mamsen hem och Daniel väntas snart också. Han har en 'pappadag' idag. Undrars om det får bli en kycklingsallad till middag idag? Jag börjar bli hungrig...  Har inte behövt laga mat en enda gång denna vecka tror jag... Jo, i måndags kanske... I tisdags åt vi hos M, M, J & L, igår hos J & E (som jag förövrigt faktiskt lyckades lura, dagen till ära). Och imorgon blir det middag med tillhörande partey!

Förresten, bara så att ni vet. Specialsök är en hård sport! Bubben råkade slamsa till det så han trillade när han skulle upp på bordet. Tydligen slog han långnosen i bordskanten för han har en ilsket röd liten bula på överläppen nu!

Tjing tjong

RSS 2.0