Bråttom

OJ, vad jag inte hinner blogga just nu! Egentligen... Måste läsa lite (MASSA) litteratur till uppsatsen nu, egentligen. Usch vad inte det känns lockande, eller det är inte särskilt farligt när man väl kommer IN i det, egenltigen. Men det hinner jag för det mesta inte. Till veckan tänkte jag samla in ytterligare lite material, men handledaren ställer till det lite för oss med sin "proffesionalitet". Som om hon skulle veta bättre än mig och Malin!? Ha! Nä, nu jäklar är hundarna rastade, och håll i hatten: ligger tysta och snälla utom synhåll! Så nu blir det läsa av!

Förresten: klarade den där sabla forskningsmetodiktentan. Med råge dessutom, jag tror jag svimmar!

Specialsök

Så då har vi varit på specialsök för första gången då! Verkligen superkul och Pajas var världens bästa hund. Det där kommer att bli hur bra som helst. Han fick rätt bra kläm på det redan idag. Längtar till nästa onsdag! Kolla in på Tirsta Hundsupport för att kolla in vad det är om ni är nyfikna. Finns mycket bilder på det där. Ska börja gå på torsdagar också med lite lydnad/aktivering, men imorgon blev det inget för ingen kunde då!

Snö

Vilken härlig vinter det har varit i år, och en del av föregående år också förstås... Har gått långsvängen med vovvarna nu. Och det var jobbigt, si sådär 2 dm puder, men det var ju hårt underifrån så det var ok ändå och hundarna tyckte det var så skönt. Och det var det verkligen, eller åtminstonde nu, när man sitter hemma i långkalsongerna och blossande kinder och känner hur nyttig man har varit! Och sedan är det ju så otroligt fint med allt det vita - älskar verkligen vinter. Det är nog dags igen att köra upp spåren igen innan de snöar igen totalt så det blir lite enklare att gå. Får se om min skoterkompis kommer hem någon gång...

Nu ska jag fixa ngt att äta åt mig och Pajas och sedan måste jag försöka komma igång lite med arbetet. Blir väl att fortsätta söka litteratur. Hoppas det kommer upp något som går att beställa av biblo. På tal om det så borde kanske de jag redan beställt dyka upp snart..? Hoppas verkligen det för snart måste jag börja läsa in mig...

Researchen gjord

Har varit och kikat på specialsök-kurs idag. Och det blir så att jag kör det jag med. Det ska bli ytterst spännande att se vad Pajasen gör... Hihi. Fanns en hund där idag som betedde sig väldigt likt Pajas, och det gick ju bra det med... Nä, det ska faktiskt bli väldigt kul och jag längtar tills det kör igång. Hoppar nog på tordagspassen med aktivering/lydnad också

Igår var det tårtkalas med familjen nr:2 och sen kom Jenny och Erik och åt mat och sedan tårta och fika på det. Jag och mamma gjorde fläskfilé med svampsås och Hasselbackare och sallad - MUMS. Blev kanske lite Guitar Hero på kvällen sen också... Ungefär tills det var sovdags... Hade ju fått ett nytt spel till det, och det blev väl beprövat.

Nu väntar maten, tacobiffar i pitabröd med sallad och vitlökssås!

Fridag...

... eller fredag, det är som man vill det.

Intensiv dag, det känns som att det blir så allt oftare konstigt nog, eller så är det jag som börjar bli gammal... Klev upp med en hejdundrande huvudvärk, gjorde frukost (ägg och bacon + vatten med två brusalvedon) och tog sedan hundarna på en promenad. Lekte med Pajas till D kom hem, så duschade vi och for iväg till Sundsvall. En snabbis tänkte vi, men kom hem vid 18 och då var det bara att ställa sig och baka tårta och dumlemuffins med mammas nya spis - den verkar helt ok! Pajas låg som klistrad vid mina hälar HELA tiden. Undrar om han tyckte jag var borta länge?

Fick tv-spel av D och då vi skulle spela så funkar inte dosfan. Så det blir till att fara in med den på Gamestop då. Suuuuck!

På söndag ska jag iväg och se hur specialsöket funkar och kanske blir det en sådan kurs för Pajas och mig. Får se, men jag ska nog hoppa på lydnads- som går på torsdagar iaf... Blev så sugen på att gå kurs, men vi var bara två som ville gå den nya lydnads- resten ville gå specialsök men det kan ju hända det är bra också.

Grattis...

... på mig själv här i min ensamhet. Men telefonen ringer och rockar med jämna mellanrum. Vad glad man blir att folk kommer ihåg en och faktiskt också gör sig besvär med att visa det. Trots att jag "inte bryr mig" så blir jag alt lite rörd. Har som sagt lite svårt att ta allt det där. Det är något så fruktansvärt att ha hela familjen, och svärfamiljen, samlad på en och samma gång. Jag vill bara springa ut och gräva ner mig i snön och kyla ner mina blossande kinder. Jo, jag vet allt hur det kommer att vara på lördag, samma som varje år. På jul går det lite lättare då man kan rikta uppmärksamheten mot alla andra. Fast innerst inne är jag som sagt jätteglad över ack så lite egentligen. Har iaf ätit god middag (samma som igår, men gott var det!) och allt ätit lite karra med!

Jobbade flera, jaja, nån timme igår vid datorn och nu har jag haft den igång sedan 15.30 ungefär. Jag har inte pluggat precis hela tiden, men nästan. Kikade på ett program av Sanningens ögonblick på web-tv faktiskt. Vilka idioter, ställa upp på sånt där. De är ju inte kloka. Man undrar ju vilka följder de får efteråt med familj och vänner... Fast det var ju intressant att se fucking hästhandlar-Linda åka ut på ett falsktsvar. Visste jag väl att hon faktiskt HAR sålt sjuka/skadade hästar medvetet. Kärring! Sånt är inte att leka med. Är det något som upprör mig så är det djurplågeri av alla de slag. Jag kan faktiskt inte ens se Micke & Molle för att räven och hunden inte får vara kompisar och att hunden måste jaga räven när han blir stor för han är en jakthund. Jag bölar som en... nånting... hemskt är det i alla fall. De måste väl få vara kompisar om de vill.

Känner att min hjärna håller på att spåra ur, eller den kanske redan har börjat, så det är bäst att packa ihop det lilla jag har och natta. För imorgon får jag åka HEM. Bjussar på några söta bilder!



Ella pussar på katten Figaro. Hon ääälskar den katten och får göra vad hon vill med honom, än så länge!





Jaa, vad säger man? Skönt att sova - hur som helst, tydligen!





Ella har inga djur hemma, så hon lever ut det till fullo hos oss!

Skitväder...

... i  Härna, som vanligt. Snorhalt på vägen, går knappt att bromsa. Men vad ska man göra det för? Friskt vågat är hälften vunnet! Skönt att inte åka 740, fast då hade jag nog inte tagit mit ända hit utan blivit mosad mellan en lastbil och vägräcket på E4...

Idag har vi suttit flera timmar på eftermiddagen och sökt efter artiklar till examensarbetet. Det är inte lätt, men efter lite detektivarbete hittade jag det jag ville och har kopierat det. Och jooo, man får visst kopiera, men inte HELA böcker och INTE i kommersiellt syfte. Så det var helt legalt... Tror jag... Nu ska jag ta och slipa lite på vår forskningsplan och se om jag kan utveckla den och höja det vetenskapliga språket som vår handledare så fint sa. TROTS att jag använt det fina ordet dekontextualiserat som jag inte ens kan uttala, dock vet jag vad det betyder men jag kan inte uttrycka det i ord och inte just nu!

Lyssnade på radio imorse när jag åkte hit, det är ganska mysigt. Jag har aldrig i hela mitt liv lyssnat på radio utan det började får något år sen då jag åker bil ensam till och från H-sand. Idag blidde det Morgonpasset med P3 eftersom man inte får lyssna på RIX Morronzoo längre. Prutt!

När jag handlat mat (rostbiff, ölkorv, gurka och potatissallad) och frukost och hade kånkat med mig alla väskorna in på rummet kikade jag lite på Barack Obamas installation. Och kors i gröningens namn vad folk det var där!! Jeeesus!

Fick en krampaktig sakna-Ida-känning också, tror jag måste ringa henne ikväll och surra bort några hjärnceller...

Suck och stön

Då blir det dags för H-sand igen. Tis-tors denna gång. Varit där idag med, på handledningsträff för examensarbetet. Vår handledare kunde tydligen inte en endaste liten pluttstund under de dagar vi var schemalagda på campus. Och jag kunde inte boka en natts extra boende, något surt, annars hade jag nog stannat ända till torsdag. Men jag kan ju inte neka till att det är skönt att komma hem, dock värre om man tänker ekonomi och miljö istället. "Missar" dagen D också , men det gör inte så mycket. Tycker det är lite jobbigt att stå i centrum och att folk gör ngt bara för lilla jag...

Kollat upp lite om att göra ett porträtt, och inte på mig... En fin blyertsteckning eller med typ akvarell eller vad det brukar vara, alltså en tavla med färg hade jag tänkt mig. Får se vilka pengar det rör sig om.

Hade fått mail av Carita angående specialsök- och lydnadskurser som ska starta. Är sugen men ändå inte. Borde väl göra det nu medan han är relativt ung. Men det kostar en slant också. Sedan beror det på hur de ligger om jag missar någon gång på grund av innevecka... Åhh, hur ska jag göra... Kanske ska vänta tills jag fått pengar och betalt räkningarna och se om jag får ngt kvar. Får jag det så tar det väl säkerligen slut om jag går kurs och så får man vara utan tills nästa gång pengarna kommer, som vanligt. Det är lite jobbigt att ALDRIG ha pengar. Just nu har jag 302 kr och 300 av dem går till boende i veckan. Alltså 2 kr kvar att göra vad jag vill med!

Nä, nu ska jag gå och packa ner datorn och lägga över 100-lappen jag fick av D till fickpeng i plånboken...


Mysigt värre...

...att ligga ihopkrupen på en vind och skotta spån, vilket är vad jag gjort idag. Vi har varit och hjälpt syster och Erik lite eftersom dom också kommit på den briljanta idén att fixa till huset. D och E tog ner lite innertak modell jättebreda tjocka skitsnygga plank och syster och jag har legat på två plank som vilade mot två gigantiska åsar och skottat spån från taket i andra rummet. Ett mycket.... intressant jobb. Rätt smutsigt och dammigt och härligt med. Svettas i en ansiktsmask är ju alltid mysigt. Men vi fick ju biffcurrygryta och en massa tillbehör (gurka, cocos, ananas, mandarin, jordnötter, creme fraiche, syltlök och slångemojjer) och glass med varm hjortronsylt för besväret! Imorgon blir det jobb hos oss själva. Säkert mycket givande som alltid, ett myrsteg i rätt riktning. Man får som vara glad för det lilla. Nu ska vi snacka skotrar och halvsova framför tv:n och ladda för imorgon. Men jag är så satans chokladsugen. Åhhh!

GRATTIS vill jag säga till Anna som har en stor dag idag!

Aaaaj!

Min hund NYPS. Och det gör ONT. När han är uttråkad och matte pluggar för mycket så hoppar han runt, bjäbbar och så nyps han. Det vill säga han tar ytterst, ytterst lite skinn mellan sina framtänder. Och det gör så satans ont så det finns inte. Gärna på armarna eller på baksidan av låren gör han det. Det är hemskt!

Näsor fryser när det är -26 ute märkte jag idag. Särskilt när de är full av snor. Fick vira min virkade sjal/halsduk runt hela ansiktet när vi gick på promenad förut, jag och hundarna. Men det var väldigt vackert i kylan när solen lyste över vidderna (okej, lägdan då). Jag såg ljuset som silade sig in mellan mina hopfrusna ögonfransar... Vi följde spåret från en räv och så hamnade vi hemma på gården till slut.

Ikväll ska jag nog, håll i hatten, se på Let's Dance. IGEN! Vem kunde tro att ett sådant genombrott skulle ske. Jag måste få se Magnus Samuelsson, man blir nästan lite kär i denna kraftman. Skulle allt bra gärna vilja klämma lite på hans armar. Får klämma lite på Daniels istället, de badmintonunderarmarna är inte fy skam de heller.  Som Karl-Alfred! Nästan...






Jo...

... kanske måste meddela att min hund inte alltid är så hemsk som han låter. Han är faktiskt rätt mysig när allt kommer kring. Som när han hoppar upp i sängen på kvällen och försöker... para... sig med mig... Eller när han lägger sig på rygg med magen i vädret och bara njuter att kli på magen - tills han har legat still för länge och måste bita mig i händerna. Eller när han hoppar upp bredvid mig i soffan och sjunker ner med huvudet i mitt knä och låter mig gosa med hans öron tills han somnar. Eller när han sitter beredd på golvet och gör vad jag önskar, bara han får sitt godis... Eller... Eller... Älskade skruttiga bråkstake!


Förresten...

... jag klarade hemtentan! Fick jag reda på i tisdags. Wohoo! Det var med nöd och näppe - men det skiter jag i. Var och slängde in böckerna på Gun-Maries disk på bibblan igår och meddelade att hon minsann fick göra vad hon ville med dom. Gärna bränna upp...

Happ!

Så var tentan avklarad! Och en massa andra saker också för den delen. Har hänt så mycket de senaste dagarnaså jag vet snart inte var jag bor nånstans. Eller massa och massa... Men glöm nu inte bort att jag nu i tre år har sovit utan väckarklocka på mornarna och slö-pluggat, panikpluggat inför valda veckor, och inte haft just några större krav än hundpromenader och några få dagars jobb på dagis. Åkte således hemifrån vid 6.00 i tisdags morse mot H-sand, skrev tenta 8-9.23. Åt lunch, for mot S-vall. Fördrev tiden till kl 14.00 då D kom med tåget. Shoppade, och kollade och åt till kl. 17  då vi hämtade upp syster.

Hon åt. Sedan mot Svartvik för att helt oplanerat hämta en spis. Eller det var oplanerat tills ungefär mitt på dagen då hon ringde och bad att vi skulle hjälpahenne med det så hon slapp ta bilen själv en annan dag. Efter 301 samtal fram och tillbaka mellan mig och syster, syster och mig och D och mig om spisen över huvud taget skulle komma in i bilen kom vi till slut fram till att OJ vi har ju hundburen där också. Vi chansade på att det skulle gå om vi fällde ner baksätet, sköt fram buren stoppade in spisen och syrran i bagagen. Sagt och gjort, det GICK, precis! Tur att syrran inte åt upp alla strips för då hade det INTE gått. Så där satt hon, inklämd bredvid en spis i bagagen på en V70 med ryggen mot en hundbur från Svartvik till Torpshammar. Heja syrran!

Igår var jag hemma och skulle förbereda mig inför denna dag. Datorn var knäpp och låste sig och behagade inte fungera som jag ville förrän 14.00. Då gjorde jag det jag skulle. Var ute på prommis med hundarna och envist nog så skulle jag absolut gå på ett ställe där ingen hade varken kört skoter eller gått tidigare i vinter. Inte ett endaste rådjur hade ens gått där. Så vi tjurade oss genom knädjup snö, aningens skare, i - låt oss säga, dryg halvkilometer tills vi kom fram till den stundande vägen. Det var jobbigt, det tyckte även mina följeslagare, men det hade de glömt för länge sen då vi kom hem till slut. De vägrade dessutom att gå bakom mig så de hoppade och skuttade i djupsnön, snacka om att slösa energi. Vi stannade och vilade typ var 20:e meter, det var så jäkla jobbigt, men himla skönt när man kom fram till vägen.

Har träffat Malin i Sundsvall idag och vi har påbörjat arbetet med examensarbetet...

Nu ska jag snart gå och nanna, är så trött så trött...

Imorgon bär det av...

... till Härnösand för den där sablans skit-tentan i forskningmetodik. Jag säger som alla de som frågar mig: Varför ska jag lära mig sån där skit för??? Var säkra på att jag får en omtenta på den. Men skam den som ger sig, jag ska i alla fall försöka! Gör inte saken bättre heller att jag måste åka vid 6.00 imorgon bitti för att hinna... Bläää!

Försöker verkligen allt jag KAN för att råplugga nu men det är alltför lätt att halka in på annat att göra. Som att åstadkomma bättre profilbilder på den fula nuna jag föddes med. Funderar på att ta en bild av Pajas helt enkelt. Han är ju söt i alla fall. Har i alla fall gått en promenad med hundarna och kommit ihåg att ge hyper-hunden lunch. Det får väl kallas bedrift så det räcker idag. Funderar skarpt på att ta skotern och köra upp spåren lite idag. Märkte när jag gick att skoterspår liksom luckras upp när det är 6 grader varmt ute. Är något jobbigt att gå igenom hela tiden, till och med vovvarna var åtminstone liiite andfådda när vi kom fram på vägen. Tror D kommer hem snart, han kanske vill följa med.

Mina nerver skulle behöva lite vila nu, Pajas far upp och skäller och ylar ibland. Och då, mina vänner (eller vilka som läser denna smörja) är inget litet pjuttigt bjäbbigt skall vi talar om här! Han hör att det rasar snö från taket, men det är alltför mycket begärt att hans hundhjärna ska förstå vad det är. Det medför också att han skrämmer halvt ihjäl sin matte för varje gång han gör sådär...! Hur ska man kunna bo ensam i ett hus med den hunden? Som sitter i sängen vid fönstret och tittar ut och morrar och skäller och reser ragg på... Ja, vadå? Jag ser inget! Sån är han, mysigt va? Sara som är både mörkrädd och halvt hysterisk redan kommer inom ett år att hamna på avdelning 7 (psyket, va?).

Ja, just det ja, plugga var det... Hrmm...

Lördag

Sitter man här igen då, på Tovab och surfar. Daniel jobbar och så har vi bestämt hur grillen han ska göra ska konstrueras. Pajasen är med han också. Blev själaglad när han oxå skulle få följa med ut genom dörren. Enligt honom får han nämligen inte det tillräckligt ofta. Han skulle kunna vara ute och leka med en pinne heeela långa dan han. Han är så duktig här nu, springer först runt och flåsar som en ... nånting... sedan lägger han sig under skrivbordet och flåsar istället. Förutsatt att dörren till korridoren är stängd, annars går han upp till kontoren på övervåningen och rusar runt. Mindre bra, har så dålig koll där uppe när man är nere själv... Marcus, Mona och Göran skulle nog få en smärre chock på måndag morgon om Pajas hade fått vara själv där en stund... Hehe... Kan vara ett bra triumfkort kanske, om man skulle behöva göra en hämdaktion någon gång...

Igår var jag och handlade och åkte sen till Anna. Och sen åt vi till vi storknade... Gjorde quesadillas med kräftstjärtar och en röra av allt möjligt. Gott! Kladdkakan vi gjorde till efterrätt var nog den kladdigaste som någonsin gjorts. Halvgräddad typ, konstigt efter 30 min i ugnen...?! Kikade på Let's dance och Miami ink och Analyze this på TV, halvdäckade av all mat och godis och dricka. Härlig kväll med andra ord! Saknar verkligen tiden då man hade kompisar... Kolla på dåliga killar och surra om filmer... Eller tvärtom kanske...?

Huset: Idag har vi reglat upp väggen mot tvättstugan i utbyggnaden. Det gick oväntat bra och fort. Började lite på badrumsväggen med, får fortsätta imorgon då vi har en borr som passar. Ikväll ska jag bara mysa framför TV:n med lite gott med Daniel. Kanske man spelar lite Guitar Hero, man vet aldrig...

Hoppalong folks'


AAAAA...

Gah! Vad less jag blir. Nu har jag inte den absolut viktigaste boken till tentan på tisdag, det var ju inte alls trevligt. Gissa vems fel detär? Jo, mitt såklart... Fattar inte hur detta har gått till, men jag har den inte och det räcker ju så. Har ju tur att Malla finns, så jag kunde få hennes sammanfattning. Har lite papper också från några som gjorde tenta på kursen förra teminen. Får klara mig så gott jag kan på det då. Jag menar, det är väl nog illa att man börjar plugga 6 dagar innan (helgen inräknad) före en stor forksningsmetodiktenta?? Då vill det till att man har allt materail kan man tycka - men icke! Vad är det för sport med det, menar jag...!

Det snöar. Mera! Mera! Mera! Jaaaa! För mig får det bli hur mycket snö som helst. Igår prommade jag en sväng med hundarna och det var så mysigt, lite kallt i början början, Jag tycker konstigt nog att det är såå mycket skönare att gå på vintern jag. Nu går det super att gå i skoterspåren. Och VEM har varit så duktig att köra upp dem då??! Poäng till mig! Nu fattas bara en värre skoter att köra med, det bara kryper i kroppen på mig när jag tänker på det, därför försöker jag att inte göra det. Det är så vansinnigt, barnsligt roligt att fara onkring och leka på en lägda med mycket snö! Helt galet! En Enduro 600 - JA. Plånboken säger NEJ. Definitivt nej till en 600, kanske går med på en 500. Måste ta reda på det där. Det vill säga leta fram passande objekt som har reg-nr synligt och kolla med försäkringsbolaget vad de kostar att äga. Nog om det! Nu är det bara för Ullis att skaffa en så jag får provköra på riktigt! Hehe...

Sluta surfa, börja plugga!

Skotertur

Igår var vi ute på skotertur. Utgick från Hjältanstorp och åkte nästan 4 mil. Det var kul med väldigt jobbigt! D och jag åkte varsin skoter - racer 59:orna. Är ju lite skillnad mot för värstingarna som de andra åkte... Vi blev ett gäng som åkte - 6 skotrar, så det var ju jättekul. Efter diverse kraftledningsgator och mördarbackar rakt upp mot himlen landade vi på Hällsjön och grillade mackor och korv och värmde oss i stugan lite. Vilket var det dummaste man kunde gjort. Eftersom det var dryga -10 ute så var det lagomt kallt när vi gav oss av igen. Hur som helst var det helkul och kroppen känns av idag och längtan efter en egen Enduro är värre än någonsin!



Idag är det härliga -26 så det blir en innesittardag idag. Det har varit fullt upp i flera dagar nu så det gör ingenting... Borde kanske börja plugga lite till tentan. Vi får se...


2009

Tänk, nu är det 2009 också. Så ska man komma ihåg det när man skriver datum, alltid lika svårt. Igår var det festligheter. Jätteskoj, vi var sist hem. Lugnt och fint och alla var lagomt lulliga - knappt lulliga. Vi upptäckte en spirande passion för Guitar Hero som jag totaldissat förut. Vi hade tävling, jag vann inte. Syrran vann över mig och jag över Daniel så det var väl ok ändå. Daniel blev sugen på att köpa ett, synd att vi bytte bort vårt Playstation2 till X-box...

Igår på dan kom Maria, Micke och Johanna och åkte lite skoter. J fick åka lite snowracer också. Sen när jag kom med madrassen så sken hon som en sol; "Pappa dra!" "Åka mera!" Sötis. Pajas åkte han med, både på skotern framför Daniel och i pulkan, så nu vet vi att han kan åka med på små turer. Men han så stor så ingen annan får plats typ.  Han var inte så glad inatt. Han var hemma med mamma och hade det jättejobbigt plutten. Han hatar plötsliga ljud som han inte ser var de kommer ifrån. Men det verkade som att han tyckte det var värst med himlen som lystes upp.

Imorgon ska jag vakta J en stund. Hoppas hon är vaken något under min tid där. Tror det blir middag med svärfamiljen också.  Idag blir det nog soft, snickrar väl litegrann i alla fall. På lördag tar vi med skotrarna till skogen och åker en tur där.

Hoppalong folks'

RSS 2.0